Om oss


Sandrosen bildades år 1989 av ett gäng engagerade föräldrar och bedrivs än idag på samma sätt som när det startade, som ett familjärt föräldrakooperativ.

Alla föräldrar som har sina barn på Sandrosen är medlemmar i den ideella föreningen som driver förskolan. Det innebär att vi föräldrar, genom en vald styrelse, fungerar som arbetsgivare till förskolans anställda.


Att ha sitt barn på föräldrakooperativ innebär ett större engagemang jämfört med att låta barnet gå på en kommunal förskola. Samtidigt ger detta engagemang mycket tillbaka genom att vi får stora möjligheter att påverka våra barns vardag.

De tre byggstenarna

Trygga och glada barn


På Sandrosen strävar vi efter att skapa en hållbar, trygg och demokratisk förskola. Här ser vi barnet som en jämbördig medlem i vårt samhälle och här har alla rätt att få uttrycka sig och vara delaktiga i en meningsskapande miljö.

Engagerade föräldrar


Det som driver ett föräldrakooperativ framåt är engagerade och drivna föräldrar. Genom styrelseuppdrag eller andra ansvarsposter är föräldrarna delaktiga i förskolans drift och utveckling.

Hängivna medarbetare


Vår personal möter barnen i hallen
varje morgon och ger dem ett varmt

välkomnande. Medarbetarna har ett nära samarbete med föräldrarna och ett stort inflytande i sitt arbete. Den pedagogiska verksamheten håller hög klass.Så engagerar du dig som förälder


Som förälder har du möjlighet att engagera dig på olika sätt. Genom att ta en post i styrelsen har du stor möjlighet att påverka och får stor insyn i verksamheten. Utöver styrelsen finns olika ansvarsposter. Exempelvis renovering-, kris-, marknad-, lås och larm-, städ-, hållbarhet-, fest- och presentansvariga. Alla brukar hitta en naturlig plats där de med sin erfarenhet, kunskap och engagemang är med och bidrar.

Alla familjer tilldelas några städveckor per år. Under er städvecka ansvarar ni för att utemiljön på förskolan är hel och ren, t.ex. gräsklippning på sommaren och snöskottning på vintern. Inomhusmiljön städas av vår anlitade städpersonal varje vecka.

En gång på våren och en gång på hösten träffas alla familjer på Sandrosen för gemensam storstädning av hela förskolans inom- och utomhusmiljö. Det brukar vara en väldigt trevlig dag då alla föräldrar får möjlighet att träffas, välkomna nya familjer och äta lunch och fika tillsammans. Föreningsmöten hålls två gånger per år då alla föräldrar träffas för att gå igenom verksamheten.


Styrelsen

Styrelsen på Sandrosen består av:

  • Ordförande
  • Vice ordförande
  • Kassör
  • Personalansvarig
  • Sekreterare
  • 3 Suppleanter

Föräldrar sitter på alla ovanstående poster. Förutom dessa sitter förskolans rektor och en personalsupleant i styrelsen som sammanträder en gång per månad. För att komma i kontakt med oss i styrelsen går det bra att maila vår ordförande

Jobba hos oss

Att vara en attraktiv arbetsgivare

Sandrosens förskola strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där alla våra anställda känner att arbetsplatsen präglas av ömsesidig respekt. På vår arbetsplats har alla lika värde och arbetsplatsen ska kännas trygg. För att möta framtida utmaningar satsar vi på ständig förbättring och kompetensutveckling för våra anställda. Vi är en arbetsplats med fokus på gott arbetsklimat där du möts av tillit och engagemang.

Arbetsplatsen präglas av ömsesidig respekt. På vår arbetsplats har alla lika värde och arbetsplatsen ska kännas trygg. För att möta framtida utmaningar satsar vi på ständiga förbättringar och kompetensutveckling för våra anställda. Vi är en arbetsplats med fokus på gott arbetsklimat där du möts av tillit och engagemang.

LEDIGA TJÄNSTER


Vad roligt att du är nyfiken på oss! Då är vi också nyfikna på dig!

Just nu har vi tyvärr inga lediga tjänster för förskollärare. När vi har det publicerar vi dem på Platsbanken (Arbetsförmedlingen).


Vill du arbeta som vikarie hos oss?

Tillsammans med den övriga personalen på Sandrosen behöver vi ibland vikarier som vill vara med och arbeta för att ge våra barn glädje, kunskap och lek.

Kvalifikationer

- Du har ett stort intresse för och engagemang i barns utveckling och vardag. 

- Du är ansvarsfull, engagerad, flexibel och nyfiken på nya utmaningar.

- Du är trygg, stabil och har förmågan att skapa goda relationer med både barn, föräldrar och kollegor.

- Det är meriterande om du har en barnskötarutbildning, pågående förskollärarutbildning, är legitimerad förskollärare eller har liknande erfarenhet. Meriterande är också erfarenhet av arbete med barn i de yngre åldrarna.

- Vi lägger alltid stor vikt vid personlig lämplighet i våra rekryteringar.

Ansökan

Är du intresserad av att arbeta som vikarie skickar du in en spontan ansökan med CV och ett personligt brev till vår rektor. Om du blir kallad till intervju ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.

Välkommen med din ansökan!