Jobba hos oss

Lediga tjänster

Vad roligt att du är nyfiken på oss! Då är vi också nyfikna på dig.

Just nu söker vi en rektor och vikarier till vår förskola.
Platsannonsen för rektortjänsten finns här på Platsbanken

Vi söker rektor

Vi söker dig som vill bli en del av vår härliga gemenskap på Sandrosens Föräldrakooperativ. Vi är ett gäng glada och kunskapstörstiga barn, engagerade föräldrar och hängivna medarbetare som söker en rektor till vår förskola.  

Arbetsuppgifter

Tillsammans med oss vill du vara med och arbeta för att ge våra 25 barn i blandade åldrar glädje och kunskap varje dag.

Som rektor leder och samordnar du det pedagogiska arbetet på förskolan samtidigt som du har en aktiv roll i barngruppen. Du ansvarar för att nå de mål som finns beskrivna i förskolans läroplan. Arbetet sker i tät samverkan med personal, barn och föräldrar. Du har det yttersta ansvaret för att alla barn får det stöd och den hjälp som de behöver och har rätt till för att trivas, utvecklas och lära sig saker. Dina huvudsakliga ansvarsområden innebär att du har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar.

Du är även:

  • den som kan ge stöd och handledning till personalen samt planerar fortbildningsinsatser och kompetensutveckling.
  • ansvarig för skolförberedande verksamhet.
  • ansvarig för planering och inköp av pedagogiskt material och mat.
  • ansvarig för schemaläggning och lönehantering.
  • länken mellan styrelse och medarbetare.
  • representant för förskolan i fortlöpande kontakter med kommunen.

Vi söker dig som vill arbeta deltid som rektor och resterande tid som förskollärare i barngruppen. Alternativt dig som är intresserad av en deltidsanställning som rektor.

Kvalifikationer

Du har en pedagogisk högskoleutbildning i botten och flerårig erfarenhet av att arbeta i förskola som förskollärare. Du har också en rektorsutbildning och erfarenhet av att arbeta som chef inom pedagogisk verksamhet.

Du ska vara väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga styrdokument som styr förskolans arbete samt kunna applicera det i arbetet.

Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och en god förmåga att använda digital teknik som stöd i arbetet.

För att trivas och lyckas i uppdraget som rektor har du kunskaper att leda, motivera, skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare. Du motiverar, uppmuntrar och inspirerar dem till att uppnå gemensamma mål och resultat. Du har ett brett perspektiv, tänker långsiktigt, driver processer och tar ansvar för förskolans hela uppdrag.

Som person är du trygg och har förmågan att skapa goda relationer med både barn, föräldrar och arbetslaget. Du har ett stort intresse för och engagemang i barns utveckling och vardag vilket karakteriserar dig som person och smittar av sig positivt på din omgivning. Du är ansvarsfull, engagerad, flexibel och nyfiken på de utmaningar och fördelar en kooperativ förskola innebär.

Övrigt

Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater löpande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet då vi är måna om en väl fungerande personalgrupp.

Tjänsten inleds med sex månaders provanställning.

Du ska kunna visa upp ett giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.

Kontaktpersoner

Personalansvarig i styrelsen, Martin, nås via personalansvarig@sandrosen.net.

Facklig representant i personalgruppen nås via förskolan på 070-67 39 101.

Ansökan

Om du är nyfiken på oss, är vi nyfiken på dig!

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till personalansvarig@sandrosen.net.
Välkommen med din ansökan!

Vill du arbeta som vikarie hos oss?

Tillsammans med den övriga personalen på Sandrosen behöver vi ibland vikarier som vill vara med och arbeta för att ge våra barn glädje, kunskap och lek.

Kvalifikationer

  • Du har ett stort intresse för och engagemang i barns utveckling och vardag.
  • Du är ansvarsfull, engagerad, flexibel och nyfiken på nya utmaningar.
  • Du är trygg, stabil och har förmågan att skapa goda relationer med både barn, föräldrar och kollegor.

Det är meriterande om du har en barnskötarutbildning, pågående förskollärarutbildning, är legitimerad förskollärare eller har liknande erfarenhet.
Meriterande är också erfarenhet av arbete med barn i de yngre åldrarna.

Vi lägger alltid stor vikt vid personlig lämplighet i våra rekryteringar.

Kontakt

info@sandrosen.net
070-673 91 01

Ansökan

Är du intresserad av att arbeta som vikarie skickar du in en spontan ansökan med CV och ett personligt brev till info@sandrosen.net.

Om du blir kallad till intervju ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.

Välkommen med din ansökan!

Vår personal

Vår personal möter barnen varje morgon i hallen och ger dem ett varmt välkomnande. Den pedagogiska verksamheten håller hög klass.

Sandrosens förskola strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där alla våra anställda känner att arbetsplatsen präglas av ömsesidig respekt. På vår arbetsplats har alla lika värde och arbetsplatsen ska kännas trygg.

För att möta framtida utmaningar satsar vi på ständig förbättring och kompetensutveckling för våra anställda. Vi är en arbetsplats med fokus på gott arbetsklimat där du möts av tillit och engagemang.